Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
14/10/2020

Winwinwin!

Win-win-win!

Winn-win-win. Winst voor de leerling, winst voor de school en winst voor het bedrijf!

De leerlingen

De derde en vierdejaars leerlingen PIE maken kennis met de beroepspraktijk waar ze later wellicht een plek gaan vinden. Onder leiding van een docent PIE brengen derdejaars leerlingen een bedrijfsbezoek aan Van Doren Engineers en maken ze kennis met elektrotechniek, automatisering en robotica. De vierdejaars leerlingen die Pneumatiek & Automatisering en domotica hebben gekozen als keuzevak, maken een praktijkopdracht en het resultaat telt geheel of gedeeltelijk mee in het pta-cijfer van dat keuzevak. Hiervoor moeten de leerlingen in drie praktijklessen van 2 uur een robot samenstellen en programmeren. Als afsluiting bezoekt men het waterschap Noord-Brabant om een toepassing van automatiseringstechniek operationeel te zien. Hiermee worden de doelstellingen van de benodigde pta-cijfers voor het keuzevak Pneumatiek & Automatisering en het keuzevak Domotica in de praktijk bij een erkend leerbedrijf behaald. De uitvoering van het onderwijs in de praktijk motiveert de jongeren en ze zien hoe het er daadwerkelijk aan toegaat in het bedrijfsleven.

De school

Het Udens College heeft veel te bieden maar de echte beroepspraktijk wordt gezocht bij het bedrijfsleven. Betekenisvol en toekomstgericht praktijkgerichtonderwijs, daar gaat het om.

Het bedrijf

Van Doren Engineers wil graag jong talent aan zich binden. Investeren in de lange termijn heet dat. Op allerlei mogelijke manieren laat Van Doren Engineers zien en ervaren dat een toekomst in de techniek veelbelovend kan zijn, met name voor jongeren in de eigen regio. ‘Boeien van jong talent’ voor techniek en technologie’! Daar gaat het om!

De samenwerking tussen het Udens College en Van Doren Engineers is in augustus 2019 gestart en wordt in gemeenschappelijk overleg elk jaar afgestemd.

14/10/2020
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.