Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
14/10/2020

Videogastlessen van Jet-Net en Technet

Jet-Net & TechNet introduceert de eerste van een serie thema-lesbrieven met bijbehorende interactieve videogastles. Vmbo-docenten kunnen zo met één druk op de knop de bedrijfspraktijk het klaslokaal in halen om hun leerlingen te laten kennismaken met techniek. Gemakkelijk als LOB-activiteit en passend binnen de anderhalvemetersamenleving.

De eerste lesbrief draait om het thema ‘duurzaamheid’. Hoe kun je in een metaalbedrijf slim energie besparen en materialen zo veel mogelijk hergebruiken? De onderbouw vmbo-leerlingen leren over metaal als grondstof en over recycling en energiebesparing in de metaalsector. Het thema van de tweede lesbrief is ‘Energietransitie’. Vmbo-leerlingen leren hier alles over hun basisbehoefte aan energie, hoe wordt gewerkt aan hernieuwbare energiebronnen, wat dat betekent voor de installatietechniek en juist ook voor henzelf.

Na de voorbereidende les krijgen de vmbo-leerlingen een kijkje in de keuken bij een modern bedrijf, met een videogastles die docenten of decanen op elk gewenst moment kunnen inzetten. Wat maakt dit bedrijf, hoe maken ze dat en met wat voor mensen? Hoe gaan ze om met duurzaamheid? En welke kansen biedt de omschakeling van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen? Elke video bevat ook interactieve opdrachten waarmee leerlingen leren over het thema, de innovaties in de technologie en over zichzelf.

De komende maanden komt Jet-Net & TechNet met nog meer thema-lesbrieven en interactieve videogastlessen voor de onderbouw van het vmbo, bijvoorbeeld over ‘mobiliteit’.  Alle lesbrieven worden gemaakt in samenwerking met de brancheorganisaties van verschillende technische sectoren en het Platform PIE.

14/10/2020
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.