Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
20/12/2022

TechTogether 13 oktober

Zo’n 200 docenten, 50 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en 50 andere belangstellenden kwamen donderdag 13 oktober tijdens TechTogether naar de Noordkade in Veghel. Samen wisselden ze plannen, ideeën en ervaringen uit op het gebied van techniekonderwijs.

Edith Vissers en Willie Stevens van Het Techniek Loket zijn blij met alle aandacht voor het techniekonderwijs. “Er is een groot tekort aan technisch geschoold personeel”, laat het tweetal weten. Als je alle openstaande vacatures in Nederland bekijkt, dan steekt het aantal voor technische beroepen er sterk bovenuit. In totaal ligt het aantal vacatures in de technische sector boven de 100.000. Om het techniek- en technologieonderwijs op de vmbo-scholen te versterken wordt er jaarlijks honderd miljoen euro uitgetrokken. “Op de basisschool en de onderbouw proberen we de jeugd te enthousiasmeren om een technisch profiel te kiezen. Een project als Let’s Play in Schijndel en straks The Chocolate Factory in Veghel dragen daar enorm aan bij. Binnen het beroepsgerichte vmbo (basis- en kaderberoepsgericht) kiest in onze regio ongeveer een derde van de leerlingen voor een technisch profiel. Landelijk gezien ligt dat aantal op een vijfde”, weet Vissers. Waar dat precies aanligt, is moeilijk te verklaren. Vissers vervolgt: “Je ziet hier wel veel meer kleine zzp’ers in het straatbeeld dan in Randstad. Bovendien hebben we in de regio hele goede vmbo-scholen waar het techniekonderwijs staat als een huis.”

Beleef het mee en bekijk de aftermovie van TechTogether!

20/12/2022
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.