Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
7/10/2020

Samen een E-Wood Gokart maken bij Baanderherencollege

Bij het Baanderherencollege wordt werk gemaakt van een project samen met zes basisscholen uit Boxtel. Klusteams van zo'n 6 tot 8 leerlingen uit groep 6, 7 of 8 komen naar het Baanderherencollege om samen met 4e-jaarsleerlingen vmbo techniek (PIE en BWI) onderdelen te maken voor een E-Wood Gokart. Deze leerlingen brengen daarnaast een bezoek aan een aantal regionale bedrijven die ook onderdelen voor de Gokart produceren. Ecotap, DM Wheel Systems en Sanders Machinebouw leveren een waardevolle bijdrage. Op de eigen basisschool assembleren de leerlingen de Gokarts. Leerlingen van het basisonderwijs maken zo spelenderwijs kennis met technische bedrijven, met traditionele en innovatieve technieken. 4e-jaarsleerlingen van PIE en BWI werken samen in de begeleiding en oefenen zo ook hun zogenaamde ‘soft-skills’ zoals samenwerken en coachen.

Er is ook een wedstrijdelement ingebouwd in het project. Welke kart krijgt de mooiste uitstraling en welke kart haalt de snelste tijd? “Spelend leren waarbij de factor fun een mooie rol speelt”! Samenwerking in de regio leidt zo tot mooi, betekenisvol en toekomstgericht onderwijs.

7/10/2020
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.