Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
22/12/2021

Dubbeldekker ombouwen tot Escaperoom. In Schijndel laten ze zien dat het kan. Voor, met en door leerlingen vmbo!

Op het terrein van het Elde College staat sinds kort een bijna veertig jaar oude MAN-SD200 dubbeldekker bus. Tot 2005 reed deze bus nog in de Duitse hoofdstad Berlijn. Binnen afzienbare tijd zal de bus zijn omgebouwd tot escaperoom.

Het voertuig werd in 2005 door een verzamelaar naar Nederland gehaald en opgeknapt om als trouwvervoer dienst te doen. Nu hebben Mark Bernards en Chris van den Akker (docenten aan het Elde College) grootse plannen om deze bus samen met leerlingen om gaan bouwen tot een rijdende escaperoom, die ingezet gaat worden als promobus om bij basisscholen in de regio leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. De nieuwe facetten van techniek, zoals zonnepanelen en programmeren, komen aan bod. Middels een crowdfundingsactie – enige tijd geleden - werd de eerste aanzet van het project gemaakt. Oof regionale bedrijven zijn aangehaakt om het project te ondersteunen zoals bijvoorbeeld: Marvu, BAS trucks, bouwbedrijf v Stiphout, van Berkel groep, Verbrugge installatie. Het idee is om ook de havo/vwo-leerlingen erbij te betrekken om zo samen met vmbo-leerlingen het idee verder uit te werken en uit te voeren.

22/12/2021
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.