Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
2/10/2020

Drones in het vmbo

In de regio van Het Techniek Loket zijn vier scholen aan de slag gegaan met drones. Natuurlijk vinden veel leerlingen het leuk om met een drone te vliegen, als het even kan over een parcours met obstakels. Maar er zijn ook leerlingen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van drones. En waar het natuurlijk uiteindelijk om gaat is dat je drones en dronetechniek weet toe te passen.

Binnen het Elde College (Schijndel/ Sint-Michielsgestel), Het Hooghuis (Oss), Fioretti College (Veghel) en SG de Overlaat (Waalwijk) is het gebruik van drones in het onderwijs inmiddels gestart. Een Challenge tussen leerlingen van de verschillende scholen kon helaas in verband met Corona niet doorgaan maar die houden we tegoed. Er wordt ingezet op het gebruik en toepassing van drones binnen onderbouw en bovenbouw waarbij het lonkend perspectief is om een doorlopende leerlijn naar mbo te realiseren.

Docenten van de vier scholen zijn geprofessionaliseerd en beschikken over het ROC light-certificaat. Elde College gaat met haar leerlingen nog een stap verder en zet drones is voor het uitvoeren van een gewasanalyse voor agrarische bedrijven. Het toestel waarmee gevlogen wordt is een Mavic 2Pro. Als app maken de leerlingen gebruik van Drone Deploy. De scholen worden in hun ontwikkeling ondersteund door Droneclass.

Jongeren worden op deze manier enthousiast gemaakt voor de groene sector en voor techniek en technologie. En dat is waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft: jong talent met affiniteit en belangstelling voor techniek en technologie!

2/10/2020
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.