Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
8/3/2023

Dank bedrijven voor de bijdrage aan Meierijstad On Stage, UConnect en Techniekdag Oss!

Dank bedrijven voor de bijdrage aan Meierijstad On Stage, UConnect en Techniekdag Oss!

Leerlingen kennis laten maken met al het moois dat het bedrijfsleven te bieden heeft om leerlingen warm te maken voor een toekomst in en met techniek en technologie: het gebeurt volop in Noordoost-Brabant. Veel van deze initiatieven worden op lokaal niveau opgepakt. Kleinschalig voor individuele leerlingen, op grotere schaal voor groepjes leerlingen of complete klassen én tijdens evenementen waar duizenden leerlingen en honderden bedrijven bij betrokken zijn. Geen evenementen die eenmalig plaatsvinden maar beproefde concepten die elk jaar opnieuw weer gehouden worden.

Inmiddels kennen we in onze regio een aantal beproefde concepten die al aardig ingebed zijn in het onderwijsprogramma en waar bedrijven kostbare tijd en mensen voor inzetten. Op 2 maart vond in Meierijstad de vierde editie plaats van het beroepenfeest Meierijstad On Stage voor leerlingen van het Elde College en Fioretti College, op 16 maart gaan alle tweedejaars na een match op bezoek bij een betrokken bedrijf of instelling. In Uden vond onlangs opnieuw UConnect plaats. Met UConnect slaat het vmbo van het Udens College de handen ineen met organisaties om jonge talenten kansen in de eigen regio te bieden. In Oss wordt in juni 2023 ingezet op de Week van de Techniek. Op 17 juni grijpen bedrijven bij DomeX de kans om kinderen te inspireren en de toekomstige generatie te betrekken bij de spannende wereld van techniek en technologie. Maar ook de 'kleinere initiatieven' zijn prachtig: begin maart ging een groepje tweedejaarsleerlingen van scholengemeenschap de Overlaat op bezoek bij Van Beek Screw Conveying (schroeftransport) waar ze kennis konden maken met het bedrijf en waar ze de fijne kneepjes van het vak leerden: kanten, zetten, lassen, beiten om met een zelfgemaakte telefoonstandaard naar huis te gaan.

Massaal krijgen jongeren en bedrijven de kans om te laten zien wat ze nu en in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen!

Dank aan de honderden bedrijven die een bijdrage leverden!

8/3/2023
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.