Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
20/12/2022

Contextrijke leeromgevingen in Veghel: Edulab Actemium en Starcker Factory

Leren doe je op school, maar vooral ook daarbuiten. Ook bedrijven beseffen dat maar al te goed en zetten hun deuren open. Daar maken leerlingen en docenten dankbaar gebruik van. En sommige bedrijven zetten nog extra stappen.

Zo opende Actemium onlangs het vernieuwde Edulab, een plek waar de techniek van morgen beschikbaar gesteld wordt aan leerlingen vmbo en studenten mbo en hbo. Een ware proeftuin voor studenten met echte machines zoals ze ook in fabrieken gebruiken.

Een ander initiatief in Veghel is Starcker Factory, een initiatief van Flowfirm en Van Doren Engineers Veghel. Dit najaar is deze limonadefabriek officieel in gebruik genomen. Deze faciliteit biedt studenten, monteurs en zij-instromers de kans een vliegende start te maken in de procestechniek.

Bij beide initiatieven staan de deuren wijd open om eigentijds techniekonderwijs mogelijk te maken buiten de traditionele schoolmuren.

20/12/2022
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.