Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan
22/12/2021

Baanderherencollege bouwt zelf een noodlokaal bij!

Je school wordt te klein en je hebt jong talent met een passie voor techniek en bouwen. 1+1 is dan geen twee maar gewoon drie. Win-win-win-win!

Het Baanderherencollege maakt al jaren groei door. En dat is bijzonder in een demografische krimpregio. Groei betekent uitdagingen. De aanpak van het ruimtegebrek bijvoorbeeld. "Het gebouw bereikte haar grenzen", aldus directeur Jan-Willem van den Berg. Er moest een noodlokaal komen. Leerlingen praktijkonderwijs en vmbo-leerlingen BWI zetten zelf een noodlokaal in elkaar. En niet zomaar een lokaal, maar een innovatief en duurzaam gebouwd lokaal. De basis wordt gevormd door open sourcetekeningen van Wikihouse die zijn aangepast voor het lokaal. Het resultaat: gemotiveerde leerlingen, blije docenten, een tevreden directie en een oplossing voor het ruimtegebrek. Win-win-win-win! Meer lezen? 

22/12/2021
Door 
Edith Vissers
Deel dit bericht:

Meer weten?

Heb je vragen over dit artikel, of wil je simpelweg meer informatie?

 Terug naar overzicht
Waarom heb je interesse in deze nieuwsbrief?
Namelijk:
Dankjewel! We hebben je inschrijving ontvangen.
Iets klopt er niet, controleer of je alle velden hebt ingevuld.
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox

Laat je mailadres achter en je ontvangt een paar keer per jaar als eerste het laatste nieuws! Zo blijf je op de hoogte van de vele initiatieven en activiteiten die plaatsvinden.